Цвета Караянчева поздрави новия председател на Европейския парламент

17:05, 03 юли 19 / Политика 25 1046 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави Давид-Мария Сасоли по повод избирането му за председател на Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

"Всички внимателно проследихме първата Ви реч след избирането Ви за председател на Европейския парламент", отбелязва в поздравителното си писмо председателят на Народното събрание.

Избраха Давид-Мария Сасоли за председател на Европейския парламент

Цвета Караянчева посочва, че посланията, които Сасоли е отправил, са повод за оптимизъм, че колкото и бурни и критични да са времената, които Европейският съюз преживява днес, силното лидерство и новата институционална мъдрост ще надмогнат трудностите.

"Напълно споделям мнението Ви, че европейските граждани очакват промяна и политически решения, които да преодоляват егоизма и да правят нашия съюз посилен и единен", подчертава председателят на българския парламент.

ЕП не избра председател в първото гласуване

Караянчева изразява увереност, че под ръководството на новия председател Европейският парламент ще намери работещи решения по темите, свързани с миграцията, борбата с тероризма, климатичните промени, защитата и сигурността на европейските граждани, увеличаването на икономическия растеж, на работните места и на инвестициите.

"Нуждаем се от силни и ефективни институции, които да бъдат гарант за европейската демокрация и за жизнеността на европейския проект", се посочва в писмото на председателя на Народното събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама