Външните министри от Берлинския процес се срещат в Познан

07:40, 04 юли 19 / Политика 25 1076 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за Срещата на министрите на външните работи на инициативата Берлински процес в полския град Познан, съобщиха от МВнР.

Днес в 16 ч. местно време тя ще даде пресконференция заедно с колегите си от Полша, Германия и Република Северна Македония.

Македонското правителство вече съобщи, че България и Северна Македония съвместно ще ръководят Берлинския процес в подкрепа на регионалното сътрудничество и европейската интеграция на региона през следващите 12 месеца. Това ще бъде обявено в рамките на срещата на върха на Западните Балкани в Познан в петък.

България и Северна Македония ще председателстват Берлинския процес

Председателството на Северна Македония и България ще приключи през юли 2020 г. с годишната среща на върха, организирана съвместно в София и Скопие“, информира още македонското правителство.

Берлинският процес е политико-дипломатическа инициатива, лансирана през август 2014 г. Участници в процеса са страните от Западните Балкани - Сърбия, Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Косово и Албания, и държави членки на ЕС - Германия, Франция, Австрия, Италия, България, Хърватия и Словения. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама