"София Филм Фест" гостува на Севлиево за седма поредна година

15:30, 07 юли 19 / Култура 25 1583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"София Филм Фест" гостува на Севлиево от 17 юли за седма поредна година. Прожекциите на открито на площад "Свобода" са безплатни. Началният час е от 21 ч.

Зрителите ще се срещнат предпремиерно с едно от най-новите български заглавия „Ирина“ – пълнометражен дебют на режисьора Надежда Косева. Специален гост ще бъде младата актриса Мартина Апостолова, която получи множество награди за главната роля във филма, ще представи лично филма „Ирина“ пред публиката в Севлиево.

На втория фестивален ден зрителите ще могат да наблюдават новия филм на Аличе Рорвахер „Щастливия Лазаро“, с награда за най-добър сценарий от Кан 2018 и още десетки отличия в цял свят.

Прожекциите продължават „Капернаум“ на ливанската режисьорка Надин Лабаки, носител на наградата на журито от Кан 2018, номиниран за най-добър чуждоезичен филм за наградите „Оскар“ и „Златен Глобус“.

Специалното предложение за съботната киновечер е филмът със „Златна Палма“ от Кан 2018 – „Джебчии“, под режисурата на японския майстор Хирокадзу Корееда. В неделя програмата на "София филм фест" в Севлиево за 2019 година ще завърши със специална среща с българския филм „Снимка с Юки“ на режисьора Лъчезар Аврамов. В творбата участват Руши Видинлиев, японската актриса Кики Сугино, българинът, „завладял“ Холивуд – Димитър Маринов, както и легендарния наш боксьор Севдалин Тодоров.

„София Филм Фест в СЕВЛИЕВО” е част от мащабния кинопроект, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2009 година. Той включва международния кинофестивал „София Филм Фест” с издания в София, Бургас, Пловдив и Варна, както и регионалните издания на СФФ – в над 20 града и младежкото издание на фестивала – „СФФ за учащи”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама