Блогърка организира конкурс за измисляне на нова дума

16:20, 04 юли 19 / Любопитно 25 1322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мила Боги отново е организатор на конкурс. Този път на такъв за нова дума с креативност и вдъхновение.  Мила е автор на платформата “Междувремие“ за социална промяна и развиване на творческото мислене чрез разнообразни провокации – конкурси, насочени предимно към развиване въображението. Пред БНР тя разказа за новото предизвикателство – измисляне на нова дума в българския език, свързана с вдъхновение, креативност и позитивно мислене:

“Инициативата отново се роди спонтанно. Четох една книга на Джани Родари - “Граматика на фантазията“ - препоръчвам я на всички, много е приятна. Там реших, че искам да направя едно от упражненията заедно с всички мои съмишленици -  да измислим заедно думички, които след това да разпространим отново към непознати читатели. Затова направих този конкурс. Засега имам около 50-100 думички. Различното този път е, че ще ги отпечатаме и оставим на едно място в София и всеки автор ще бъде цитиран… “.

“Една думичка, която много ме впечатли, е “червино“. Момичето, което ми я е изпратило, споделя, че тази дума се е родила по време на една вечеря с майка й, когато двете пиели червено вино и тя без да иска е направила този лапсус…“.

Победителят в конкурса ще получи парична награда от 100 лева, която ще бъде обявена и връчена в литературен клуб „Перото“ на 10 юли 2019г. от 19:00 часа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама