Македонска певица пропусна Гоце Делчев в химна

13:00, 04 юли 19 / Свят 25 1218 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Македонската певица Тамара Тодевска при изпълнението на химна в американското посолство в сряда пропусна стиховете, в които се споменават имената на Гоце Делчев, Питу Гули и Яне Сандански, но според правителството тук става въпрос за "неволна грешка", съобщи вестник "Слободен печат", цитиран от БТА.

"Правителството получи съобщение от посолството на САЩ и от изпълнителката на химна Тамара Тодевска, че става дума за неволна грешка при изпълнението на химна и уверения за най-високо ниво на почит към македонската традиция и герои", посочва правителството в свое съобщение.

Кабинетът беше категоричен, че и след подписването на Преспанското споразумение с Гърция и на Договора за добросъседски отношения с България промяна на химна няма да има.

Вестникът отбелязва, че това е втори случай на пренебрегване на химна на Северна Македония. При посещението на гръцкия премиер Алексис Ципрас изпълнението на държавните химни беше пропуснато. И тогава имаше спекулации, че причината е текстът на химна, но правителството обясни, че химните са пропуснати заради липса на време, след като гръцката делегация закъсняла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама