Кметът на Перник търси възможност за постоянно реверсивното движение през Владая

13:10, 04 юли 19 / Общество 25 373 Topnovini
1

Търси се възможност за постоянна промяна в транспортната схема и въвеждането на реверсивното движение през Владая, съобщи общинският пресцентър в Перник. Според кмета на общината Вяра Церовска подобно решение ще улесни перничани и всички пътуващи за София в най-натоварените часове и ще се постигне трайно решение на проблема.

Над 20 000 перничани ежедневно пътуват до столицата. В пиковите часове сутрин към София и вечер към Перник движението е силно натоварено и има ежедневни задръствания. Затова жителите на Перник и селата, разположени в посока София - Драгичево, Рударци и Кладница настояват за постоянно реверсивно движение.

Протест блокира на няколко пъти изхода на София през Владая

По данни на Областно пътно управление и "Пътна полиция" шосето между Перник и София през Владая е най-натовареното в страната.

Още тази сутрин Церовска е провела спешни разговори с директора на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски, министъра на регионалното развитие Петя Аврамова, както и с кмета на София Йорданка Фандъкова и народния представител Красимир Велчев, уточнява пресцентърът.

АПИ: Остава реверсивното движение през Владая в пиковите дни и часове

"Огромен е броят на автомобилите, който ежедневно преминават през Владая, въпреки че има възможност да се ползва и автомагистрала Люлин. Връзката със София е не само на перничани, мнозина софиянци живеят на територията на област Перник. Това е международен път с определящо значение", е заявила Вяра Церовска.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 212 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.