Турция е в топ 10 на страните за живот и работа

17:30, 04 юли 19 / Свят 25 2310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турция зае седмото място в света в класацията за експати – чуждестранни специалисти, които не работят в собствената си страна, показват данните от изследването Expat Explorer.

В анкетата, която се провежда за 12-та поредна година, са взели участие над 18 хиляди души от 163 страни.

Анализаторите са помолили участниците в онлайн-анкетата да оценят качеството на живот в страната, в която работят по следните параметри: възможност за придобиване на нови навици, баланс между работата и личния живот, гаранции за заетост, перспективи за печалба.

62% от запитаните чуждестранни работници в Турция са посочили увеличаването на качеството на живот в сравнение с жизнения стандарт в собствените си страни.

52% са заявили, че имат възможност да отделят много повече време за кариерата, хобито и семейството си, 55% – удовлетворяват своите желания, по-конкретно покупката на по-добро жилище или автомобил, а 69% - се чувстват сигурно и отбелязват гостоприемството на местното население.

Освен това, 60% от чуждестранните работници отбелязват подобряването на баланса между работата и личния живот в сравнение със собствените си страни.

59% от експатите са споделили, че са разширили възможностите си да пътешестват, а 57% са посочили придобиването на нови навици, като дайвинг, кулинария, изучаването на чужди езици.

72% от работещите в Турция чужденци посочват богатата историческо и културно наследство на тази страна. А 58% от експатите харесват добрата кухня и качествената храна.

Първата десетка е подредена по следния начин: Швейцария, Сингапур, Канада, Испания, Нова Зеландия, Австралия, Турция, Германия, ОАЕ, Виетнам.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама