Владимир Путин закъсня за срещата с папа Франциск с 50 минути

16:45, 04 юли 19 / Свят 25 1050 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Русия беше приет от папа Франциск, ден преди пристигането във Ватикана на делегация от украински католически духовници, за да обсъдят кризата в страната им, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. 

Путин пристигна в папската държава в началото на своя 10-часова визита в Италия, която включва и среща с италианския премиер Джузепе Конте. Черната лимузина на руския държавен глава влезе във Ватикана с 50 минути закъснение. Путин е закъснявал и за другите две свои срещи с Франциск - през 2013 г. също с 50 минути и през 2015 г. с повече от час. 

На срещата им през 2015 г. папата прикани Путин да положи "искрени и големи усилия" за прекратяването на боевете между правителствената армия и проруските сепаратисти в Източна Украйна. Преди днешната среща държавният секретар (премиерът) на римската курия кардинал Пиетро Паролин отбеляза, че Путин представя себе си като "вярващ човек". Според кардинала папата и Путин ще обсъдят конфликтите в Украйна и Сирия. 

Освен с папата и премиера по-късно днес Путин ще се срещне с президента на Италия Серджо Матарела и след тържествената вечеря в негова чест ще отпътува за Москва в 22 ч. местно време. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама