Вицепремиер и трима министри на парламентарен контрол

06:35, 05 юли 19 / Политика 25 1141 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиер и трима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първи на трибуната ще се изкаже министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той ще трябва да отговаря за Международната статистическа класификация на болестите, за използваемостта на леглата, определени чрез Националната здравна карта (Областни здравни карти), както и за политика на Министерство на здравеопазването по отношение на кадровото обезпечение с медицински специалисти.

Веднага след него излиза вицепремиерът Томислав Дончев. Към него има зададени само два въпроса, свързани с икономическия модел у нас и необходимостта от неговата промяна, както и за трудностите при извършването на сертификация на машините за гласуване, използвани при произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент.

Санкциите по Програмата за развитие на селските райони, средствата по мярка 10 "Агроекология и климат" и противоградната защита у нас – с това са свързани питанията, адресирани до министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Последен ще отговаря правосъдният министър Данаил Кирилов, а въпросът до него се отнася до публикуване на годишните финансови отчети на предприятия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама