Младен Маринов: Акцията в Труд е подарък за цялото общество

19:45, 04 юли 19 25 1368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По-рано днес прокуратурата проведе спецакция срещу мрежа за нелегални цигари в с. Труд и Граф Игнатиево, Пловдивско. Разбита е фабрика, която е произвеждала фалшиви цигари. До този момент са арестувани 12 души, а готовата продукция е на стойност около 2 млн. лева.

Разбиха фабрика за нелегални цигари в Пловдив

„Акцията в Труд е подарък за цялото общество“, така я определи вътрешният министър Младен Маринов, който присъства на тържество по случай 140 г. от учредяването на МВР, предаде БГНЕС.

Борисов: Разбитата фабрика за нелегални цигари e ощетявала бюджета с между 15 и 20 млн. лв. на месец

''Тази порочна дейност нанася огромни щети за бюджета. Успехът е съвместен на много служби и най-вече на работата в екип''.

Маринов отказа да даде повече подробности за акцията, тъй като се провеждат следствени действия.

„Когато станем готови и прокуратурата прецени, че може да се изнася информация ще ви информираме“, каза вътрешният министър.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че има още обявени лица за издирване и броят на задържаните ще нарасне.

Разбитата фабрика представлявала цял завод, арестувани са 11 души

„Работата, която предстои да се свърши е огромна. Това са огромни помещения и халета, поточни линии на две места. Има допълнително камион с цигари, който е на територията на Пловдив. Най-вероятно утре ще бъде направен оглед. Едва тогава ще се прецени на колко души и какви обвинения да се повдигнат“.

Фабриката не е работила за българския пазар.

„На място видяхме, че кутиите с цигарите са с гръцки надпис. Но дали са изнасяни за Гърция или са използвани като камуфлаж за заблуда на службите – на територията на България да търсим канал през Гърция, това е въпрос на анализ“, поясни Иванов без да уточнява от кога е работила фабриката.

Вътрешният министър коментира и планирания за утре протест на полицаи заради нощния труд.

„За съжаление и на този празник ще има протести на синдикатите. Знаете, моята позиция, че това е специфичен труд и трябва да се заплаща допълнително. Към момента те получават минимума, надявам се да намерим средства, за да бъде заплащан на нормално ниво. Всичко е въпрос на постъпление в бюджета и на разпределение в самата система“, коментира министърът.

Министърът смята, че МВР е либерална структура и уважава решението на синдикатите да излязат на протест в деня на професионалния юбилей.

„Въпреки, че има проблеми, колегите работят и днешната операция е резултат от денонощен труд“.

Вътрешният министър, председателят на парламента Цвета Караянчева, полицаи и дипломати присъстваха на тържествена церемония по случай 140-годишнината от създаването на МВР. Раздадени бяха над 800 специални плакета. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама