Откриха секретни документи хвърлени на боклука в Лондон

08:21, 05 юли 19 / Свят 25 1011 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Секретни документи на военната база за производство на химически оръжия „Портън Даун” бяха открити в кофа за боклук, пише БГНЕС.

Ако документите бяха попаднали в ръцете на злосторник, той щеше да получи огромна, макар и малко остаряла информация за системата за сигурност на съоръжението, включително домашните адреси на охраната и компютърните пароли.

Строго секретни документи документи, свързани с прословутото британско съоръжение за химически оръжия „Портън Даун”, са били открити изхвърлени в кофа за боклук на паркинг в северен Лондон, гласи съобщение на вестник „Daily Star”, цитирано от Спутник.

Хилядите страници, открити в контейнера за боклук са съдържали информация за сигурността на базата, включително подробности за оборудването и охраната на съоръжението като оръжието на охранителите, техните домашни адреси и паролите на компютрите. Изхвърлените документи датират от началото на 80-те години до 2017 г.

Експерт от разузнаването, цитиран от британските медии, нарече откритието "мечтата на терориста", добавяйки, че бунището се посещава редовно от бездомници, които търсят храна и стари вещи.

Според съобщенията Министерството на отбраната е започнало разследване.

„Това 100 процента би могло да завърши катастрофално. Някой някъде не е свършил работата си.”, каза бивш полицай, свързан с съоръжението „Портън Даун“.

Съоръжението, което първоначално е разработвало химическо оръжие по време на Първата световна война, отново попадна в центъра на вниманието след предполагаемото отравяне на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в град Солсбъри.

Според информация на „Mirror”, съоръжението все още има запаси от изключително смъртоносни вещества, включително вируса „Ебола” и невропаралитичния газ „Зарин”.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама