Илияна Йотова: Намаляването на субсидията ме притеснява

08:47, 05 юли 19 / Политика 25 949 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Намаляването на субсидията ме притеснява дотолкова, доколкото не зная дали това ще гарантира демократичния процес в страната. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

„И не разбирайте това заключение като клише. Тъй като идват местни избори, за мен е изключително важно всяка една партия да има самочувствието да се яви на тези местни избори, независимо дали става въпрос за голяма или за малка партия. Моят опит сочи, че при подобни катаклизми обикновено страдат малките партии, защото съответно техният бюджет ще бъде много по-малък. Големите партии ще се справят, аз съм убедена“, посочи вицепрезидентът.

Парламентът намали размера на партийната субсидия от 11 лв. на 1 лв.

Илияна Йотова направи прогноза, че това предложение няма да издържи дълго време. „Преди 10 години почти едни и същи хора, които тогава са защитавали високите субсидии, със същия плам сега защитават по-малките субсидии. Да, за 10 години човек еволюира, но все пак е малко странно. Има някакъв елемент, като че ли на наказателна операция, но мисля че това е едно от решенията, които с доста по-голямо хладнокръвие трябва да бъдат взимани, защото става дума за нормалните обществени отношения в страната“, заяви Йотова. Вицепрезидентът коментира, че законът трябва да се огледа от всички страни и тогава да се реши дали ще има вето, или не. „Нека да се върне президентът, нека да бъде обнародван законът. Не казвам, че ще има вето, това ще реши той. Важното е да има възможност партиите да се чувстват нормално и да не стават зависими“, каза още Йотова.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама