Ангелкова: Обединихме се около идеята да стартираме дебат за цялостното развитие на Черноморието

10:09, 05 юли 19 / Политика 25 1175 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със сектора се обединихме около идеята да стартираме един по-сериозен и стратегически дебат за цялостното развитие на Българското Черноморие. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова от парламентарната трибуна след приемане на промените в Закона за концесиите на първо четене, предава "Фокус".

"Искам да ви благодаря за продуктивната дискусия и за подкрепата на първо четене на Закона за изменение и допълнение на Закона за концесиите в частта стопанисването на морските плажове. Изключително подкрепям всеки един от вашите коментари", заяви тя.

Парламентът прие промени в Закона за концесиите, свързани с морските плажове

"Вчера, след като проведохме поредната среща с представителите на концесионерите и на целия сектор - хотелиери и ресторантьори, които отговарят за предлагането на добър и качествен туристически продукт, се обединихме около идеята да стартираме един по-сериозен и стратегически дебат за цялостното развитие на Българското Черноморие. Не на парче отново да мислим в една посока дали трябва само да категоризираме плажовете и кои плажове, а през призмата на това какви туристически продукти бихме искали да предлагаме по Черноморието, така че България да бъде конкурентна туристическа дестинация.

Също така статутът на националните курорти е от огромно значение, защото те са имиджа на българския туризъм. Ще инициираме един много широк дебат с вас, с всички заинтересовани страни и се надявам на активно участие и предложения, за да можем да начертаем стъпките, които са необходими и това каква законодателна промяна следва да се направи, за да не работим на парче, а да имаме цялостен и устойчив подход", каза още Ангелкова. Тя посочи, че има много проблеми, но е факт, че и много се е направило.

"Важно е да намерим баланса, за да имаме конкурентното и правилното развитие на българския туристически продукт по Черноморието. Много ме е яд, когато виждам цялата тази негативна кампания, която изключително много се отразява на имиджа на българския туризъм", допълни Николина Ангелкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама