БСП: Борисов води България към дъното

11:20, 05 юли 19 / Политика 25 1267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За нас Бойко Борисов е провален политик и води България към дъното. Това заяви депутатът от БСП и член на Изпълнителното бюро на левицата Стоян Мирчев, предаде БГНЕС.

Корнелия Нинова издига Кристиан Вигенин за зам.-шеф на парламента?

Мирчев коментира решението на социалистите да се разграничат от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, според когото премиерът Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик. „Бяхме длъжни да излезем с тази позиция, тъй като мнението на БСП и на Изпълнителното бюро се различава от позицията на г-н Станишев и трябва да се разграничим. Защо? България е на 111 място по свобода на словото, в Европа сме шампиони по корупция. В България работещите бедни са голям процент, една трета от населението. Неравенствата са големи“, смята Мирчев.

БСП се разграничава от позицията на Станишев за Борисов

Той отправи критики към управляващите и заради последните промени в Закона за бюджета, които намалиха драстично държавното финансиране на политическите партии и коалиции.

„Политическите партии бяха прехвърлени в ръцете на т. нар. олигарси и станаха зависими от тях. Това е поредна крачка към създаване на диктатура в България и унищожаване на опозицията. Ние не можем да се съгласим с думите на Станишев, че Борисов е държавник и е необходимо да се разграничим от тях“, заяви депутатът.

Мирчев коментира и направените промени в ръководството на парламентарната група на „БСП за България“ и обясни, че те са свързани с новата стратегия на партията за предстоящите местни избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама