Кръстина Таскова: Здравеопазването не може да се реформира на парче и по райони

12:25, 05 юли 19 / Политика 25 2185 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очакваме от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да представи визия, конкретна стратегия с мерки и срокове, за да видим и резултати. Това заяви в пленарна зала зам.-председателката на ПГ „ВОЛЯ-Българските родолюбци“ Кръстина Таскова.

30 нови линейки осигуряват за спешната помощ в областите Видин, Враца и Монтана

По думите й, години наред управлението само констатира проблемите в системата, кърпи временно пробойните, но няма никакви резултати, които да удовлетворят българските граждани. „Днес сте в парламента да говорите за проблемите в болниците в северозападна България. Утре ще трябва да Ви извикаме и за Стара Загора, за Бургас… Докога така на парче? Ясно е, че всичко се е трупало с години и че Вие лично вероятно се опитвате да променяте ситуацията, но очакваме от Вас ефективна стратегия, не поредни констатации“, обърна се Кръстина Таскова към министъра.

Набелязаха мерки за укрепване на болниците във Видин и Враца

Тя изрази очакванията на депутатите от ВОЛЯ, че на предстоящата кръгла маса за здравеопазването, която министърът организира в НДК следващата седмица, ще чуят конкретни работещи мерки, срокове и отговорни за резултатите лица. „Всичко друго би било само губене на време и отново констатиране на проблеми, които всички знаем много добре. Ето и днес в социалните мрежи се споделя поредният сигнал на пациент, който е бил хоспитализиран фиктивно, за да се източи пътеката. Това е масова практика и нищо не се прави за прекратяването й. Колко пъти от началото на мандата ние от ВОЛЯ предлагахме парламентът да изработи екшън план само за здравната система?!Досега вече щяхме да коментираме резултати, не отново да изброяваме недъзите“, категорична беше Таскова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама