Осъдиха бивш световен шампион по колоездене за търговия с наркотици

12:55, 05 юли 19 / Свят 25 1108 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият световен шампион в колоезденето Джак Бобридж бе осъден на четири години затвор за търговия с наркотици. 29-годишният австралиец, който спечели сребърни медали в отборното преследване на последните две Летни олимпийски игри, преди да се откаже в края на 2016, бе аресттуван преди две години в Пърт по обвинения в търговия на екстази, след като негов приятел бил хванат с наркотика в нощен клуб.

Съдът в Пърт намерил трикратния световен шампион за виновен в пренасянето на стотици таблетки екстази до бившия професионален колоездач Алекс Макгрегър. Бобридж пледира невинен. Съдията Стивън Скот заяви, че той е паднал в капана на „партитата, наркотиците и алкохола“, докато е бил все още елитен колоездач, но пристрастеността му не е била извинение за снабдяването им в обществото.

„Вие бяхте един невероятен колоездач“, сподели Скот на присъдата му. „Това е абсолютна трагедия“. Бобрдиж бе осъден на четири години и шест месеца и може да бъде освободен при добро поведение след две години и шест месеца. В своята забележителна и успешна кариера, Бобридж кара в четири версии на Джиро д‘Италия и спечели на четири пъти Игрите на добра воля.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама