Кремъл потвърди: Доставката на руските С-400 в Турция върви по план

13:18, 05 юли 19 / Свят 25 1118 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков увери, че доставката на руски системи С-400 в Турция върви по графика, предвиден от договора, предаде ТАСС.

От Кремъл мога да потвърдя, че сделката за С-400 се реализира по план, каза Песков, коментирайки информация, че първата доставка ще започне в неделя.

Планира се първата от руските отбранителни системи С-400, които Анкара купи от Русия, да бъде натоварена на два руски транспортни самолета в неделя на руско военно летище и се очаква да пристигне в Турция следващата седмица, съобщи днес турският телевизионен канал Хабертюрк, цитиран от БТА.

Според телевизията руски екип, който ще извърши техническа работа за инсталирането на С-400, се очаква да пристигне в Турция до понеделник.

Хабертюрк уточнява, че първоначално само една установка С-400 ще бъде транспортирана в Турция и доставките ще се извършват поетапно.

Ръководителят на турската Агенция за отбранителна промишленост Исмаил Демир съобщи вчера, че доставките на руските зенитно-ракетни системи С-400 може да започнат следващата седмица. Руската страна не е посочвала точна дата за начало на доставките, отбелязва ТАСС.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама