Томислав Дончев няма да поема предизборния щаб на ГЕРБ

14:15, 05 юли 19 / Политика 25 1042 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви пред журналисти в кулоарите на парламента, че няма да поема предизборния щаб на ГЕРБ за предстоящите местни избори, предаде БГНЕС.

„Не, няма как да се случи. Несъвместимо е с функциите, които изпълнявам в Министерски съвет. За местните избори още е рано да говорим“, аргументира се Дончев.

Винаги досега предизборния щаб на партията се ръководеше от Цветан Цветанов, който наскоро напусна всичките си публични постове, а на конгреса на ГЕРБ в неделя ще бъде освободен и от поста си на заместник-председател.

На въпрос дали в партията вече се усеща липсата на Цветанов и неговите организационни умения, Дончев отговори: „Организацията в ГЕРБ е на ниво. Липсата е емоционална категория и всеки трябва да отговаря за себе си“.

Борисов призна, че Цветанов му липсва

Вицепремиерът разкри и част от дневния ред на партийния форум в неделя.

''Ще има и промени в устава – намаляването на заместник-председателите на двама, както и анонсираното преди няколко седмици създаване на Комисия по етика. Тя ще следи не само за вътрешно партийната дисциплина, но и всеки член, особено тези на ръководна позиция, да имат поведение в рамките на обществените очаквани'', подчерта Томислав Дончев.

Помолен да коментира позицията на БСП, които се разграничиха от изказването на президента на ПЕС Сергей Станишев по отношение на премиера, Дончев отговори: „Сигурно е някаква следизборна абстиненция. В крайна сметка кой е провален и кой е успешен, решават хората на избори, както направиха и на последните избори“.

Причината Томислав Дончев да бъде днес в парламента беше участието му в парламентарния контрол, в рамките на който той отговори на депутатски въпрос относно машинното гласуване на европейските избори.

Вицепремиер и трима министри на парламентарен контрол

Дончев увери, че ЦИК получава цялото необходимо съдействие от органите на изпълнителната власт, но отбеляза, че машините се наемат непосредствено преди изборите, което води до изключително ограничено време, в което те трябва да бъдат проверени.

„България трябва да реши в крайна сметка какво иска. Когато сме сигурни, финалното решение е да бъдем единствената европейска държава, която ще гласува само на машини, трябва да ги купим. Даже по-добре да ги произведем“, отбеляза Дончев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама