Федерацията по джудо награди Ивайло Иванов за среброто в Минск

14:17, 05 юли 19 / Спорт 25 1585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската федерация по джудо в лицето на президента доц. д-р Румен Стоилов и вицепрезидента Даме Стойков връчи премия в размер на 8000 лв. на Ивайло Иванов, който спечели сребърен медал на Европейските игри в Минск в кат. до 81 кг, предаде БГНЕС. Неговият треньор Атанас Герчев пък получава 4000 лв. за призовото класиране на своя подопечен.

„Винаги сме искали да стимулираме нашите най-изявени състезатели, медалисти от големи първенства и други състезания. Те дават живота си, за да ни зарадват нас като федерация и българското общество", каза доц. д-р Стоилов.

Ивайло Иванов грабна поредното си отличие от голямо първенство, след като в беларуската столица загуби единствено във финала от белгиеца Матиас Касе. С прекрасното си представяне той се доближи още повече до олимпийска квота за Токио 2020. В момента той е на седмо място по спечелени точки, а целта му е да остане в осмицата, за да бъде поставен на Игрите догодина.

Сега на Ивайло му предстои участие на Световно първенство (25 август - 1 септември) в Япония, където също очаква призово класиране. Преди това той ще се състезава на турнира от Големия шлем в Будапеща. Ето какво каза той за преживяването си на Европейските игри в Минск, за големите очаквания и нагласата да спечели медал от Токио догодина.

„На Игрите в Баку не успях да взема медал, тогава паднах от европейския шампион. Имах такава мечта да взема отличие от европейски игри. Заедно с олимпийските игри и световното първенство това са най-големите състезания", започна Иванов.

„На финала загубих от белгиеца, той ме победи и в началото на миналата година, но тогава не бях във форма. Този път стоях много по-добре, бяхме равностойни, но един миг реши срещата", заяви джудистът.

„Не мога да кажа, че с медал от Световното първенство ще си гарантирам напълно попадане в топ 8, за да съм поставен на Олимпийските игри. Първо място е 2000 точки, което са две първи места на турнири от Големия шлем. Ще съм доволен да взема медал от първенството. Най-важното е да съм здрав, всичко друго се надявам да се нареди", призна Ивайло.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама