Десетки служители на МВР се събраха на протест за по-високо заплащане на нощния труд

14:23, 05 юли 19 25 1309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки служители на МВР се събраха пред сградата на Министерски съвет на протест за по-високо заплащане на нощния труд, предаде ,,Фокус".

Протестът е под надслов „За достойни условия и заплащане на нощния труд“. Исканията на полицаите са за сериозно увеличаване на допълнителното възнаграждение за нощен труд, което в момента е 0,25 лв. на час. Протестиращите настояват тази сума да бъде обвързана с минималната работна заплата и да се повиши на 2,50 лв. Протестът съвпада с професионалния празник на МВР, който се чества днес.
 
Настояваме за увеличение на минималното възнаграждение за нощен труд за всички, не само на полицаите. Това каза на протеста пред Министерски съвет председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.
 
,,Тук сме да защитаваме граждански права и да застъпим гражданска позиция", заяви той. "Близо година се опитваме да докажем нещо, което е било ясно на хората преди много години", коментира Попов, като припомни, че и вътрешният министър, и премиерът са полагали нощен труд и знаят за какво става въпрос.
 
,,Нека обаче другите от Министерски съвет да вземат да дойдат да изкарат едно дежурство с нас. Дори и без да работят. За да видят за какво става въпрос", каза още той. Попов изтъкна, че не е вярно, че протестиращите са тук за увеличение на възнагражденията за нощния труд само на полицаи, пожарникари и надзиратели в затвори.
 
,,Настояваме за увеличение на минималното възнаграждение за всички, които полагат нощен труд. Искаме сериозно увеличение на минимума, който не помръдва повече от 10 години и е 0,25 лв.", заяви Валентин Попов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама