Заев: Македония е в Европа и нашето място е в ЕС

18:30, 05 юли 19 / Свят 25 1460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Днес, 5 години след инициирането на Берлинския процес за Западните Балкани всички трябва да бъдем доволни'', това заяви македонският премиер Зоран Заев на съвместна пресконференция с канцлерката на Германия Атнгела Меркел, българския премиер Бойко Борисов и домакина полският президент Анджей Дуда.

Бойко Борисов и Зоран Заев обсъдиха партньорството между двете страни

''Регионалното сътрудничество получи нови перспективи, бяха осъществени общи проекти. Берлинският процес доказа, че може да помогне за осъществяването на стратегическата цел на региона – неговото присъединяване към ЕС''.

''Искрено се радвам, че с моя колега и приятел Бойко Борисов заедно ще въведем практиката на съвместно председателство на една страна-членка на ЕС и на една кандидат за членство в ЕС. Това съвместно председателство ще затвърди нашето приятелство и ще бъде положителен пример'', заяви Заев.

Македонският министър на външните работи: Присъединяването към ЕС е завършване на общността, не разширяване

''Голяма чест е, че за пръв път от старта на процеса една държава от Западните Балкани, като Македония, ще има възможността да бъде съпредседател и заедно с България ще координира и организира политиките за интеграция на региона'', заяви той.

Борисов: Благодаря, че го има Берлинския процес (ОБНОВЕНА)

''Македония е в Европа и нашето място е в Европейския съюз. Моят народ вярва в европейските ценности и толкова иска да се присъедини към Европа, че е готов дори да смени името на държавата си'', подчерта Заев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама