Кръщенето на бебето на принц Хари и Меган Маркъл ще е различно

10:20, 06 юли 19 / Любопитно 25 1799 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бебето на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл ще бъде кръстено на 6-ти юли, като редица обичаи ще бъдат нарушени, съобщи BBC, цитирана от БГНЕС.

Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор няма да бъде показан пред публика, както става обикновено с кралските бебета в деня на кръщенето им.

Церемонията ще е частна, като дори няма да бъдат обявени имената на кръстниците на бебето.

Кръщенето не е нещо, което кралско бебе може да избегне. Кралицата на Великобритания се явява защитник на вярата и Върховен управител на Църквата на Англия, което означава, че децата в семейството биват кръщавани скоро след раждането им.

Децата на принц Уилям бяха кръстени - Джордж на три месеца, Шарлот - едва на девет седмици и Луи - на 11 седмици. Арчи ще е точно на два месеца, когато бъде кръстен.

От всички тях, Джордж беше единственият престолонаследник, който не беше кръстен в Бъкингамския дворец. Родителите му принц Уилям и Кейт Мидълтън избраха по-малка църква и по-скромна церемония в двореца Сейнт Джеймс през 2013 г.

Традицията, която ще бъде спазена е Арчи да бъде повит в същата дреха от набрана дантела, в която бяха кръстени братовчедите му. Досега дрехата с кремав цвят е послужила за кръщенето на Джордж, Шарлот и Луи, както и за дъщерите на Зара и Майк Тиндал Мия и Лена.

Дрехата е нова, копие на традиционната, използвана за кралски кръщенета, като досега е служила за тези церемонии в последните 11 години.

Оригиналната бебешка роба е произведена през далечната 1841 г. и е послужила за кръщенетата на десетки кралски бебета. За последно тя беше използвана през 2004 г., но беше преценено, че е прекалено крехка и кралицата разпореди да бъде запазена, като се изработи копие.

Във Великобритания бебетата имат по трима кръстници. Кралските бебета обикновено имат повече. Трите деца на Уилям и Кейт имаха съответно - Джордж - седем кръстници, Шарлот - пет кръстници и Луи - шест кръстници.

Спекулации в британските медии твърдят, че най-добрата приятелка на Меган Маркъл, канадската стилистка Джесика Мълрони може да е сред кръстниците на Арчи, както и най-добрите приятели на принц Хари, братята Томас и Чарли ван Стробензий, с които е бил съученик.

Църквата на Англия не налага ограничения на броя на кръстниците, стига да са поне трима - двама от същия пол като бебето и един от противоположния пол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама