Следващият сезон на Формула 1 ще започне на 15 март в Австралия

15:00, 06 юли 19 / Спорт 25 1247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Юбилейният 70-ти сезон на Формула 1 ще започне на 15-ти март 2020 г. със състезанието за Гран при на Австралия, обявиха от ръководството на най-престижното автомобилно състезание.

"Няма по-добро място, на което да започнем следващия сезон. Писта "Албърт Парк" е една от най-популярните в календара и е ценена от всички, които работят във Формула 1. Ентусиазмът на австралийските фенове прави това състезание наистина специално", заяви президентът на организацията Чейс Кори, който допълни, че Ролекс ще продължи да бъде генерален спонсор на Формула 1 за осма поредна година.

Все още не е ясен целият календар за следващия сезон, но вече е сигурно, че в него ще попаднат две нови състезания - във Виетнам и Холандия. Кори потвърди, че две от надпреварите от този сезон ще отпаднат, за да направят място за новите. Според информациите най-вероятно е от календара да отпаднат състезанията в Испания, Германия или Мексико, но не е изключено това да бъдат и легендарните писти Силвърстоун във Великобритания или Монца в Италия. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама