Георги Марков: Големият скандал в Европа е завоят на Ангела Меркел

17:57, 06 юли 19 / Политика 25 606 Topnovini
1

Не съм изненадан от изборите в ЕК. За мен, големият скандал е завоят на Ангела Меркел при номинацията на Урсула фон дер Лайен. Тя направи нещо недопустимо - предаде ЕНП, издигайки Тимерманс, предаде и сънародника си Вебер.

Това каза бившият конституционен съдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков по Канал 3.

„Нечувано в историята на ЕС е, че Франция и Германия бяха спрени. Те няма да могат да командват в Европа. Победата на вишеградските страни е колосална“, смята той.

Той даде мнението си за кандидатът за председател на ЕП Урсула фон дер Лайен. „Това е добро решение, защото няма как досегашен чиновник на Брюксел да оглави ЕК и да има промяна. Тя държи на традиционното семейство. Тя е от благородническо семейство. Меркел гласува "въздържал се" и това е учудващо“, заяви Марков.

Бившият конституционен съдия предупреди, че тепърва в Германия ще търпят последствията от миграцията, която е започнала след поканата на Меркел.

„Има голямо разделение в БСП. То е между Станишев и Нинова. Станишев е много интелигентен, познавам го отдавна. Кой ще бъде председател на ЕК за България е все тая. Важно е коя комисия ще оглавим. Българското правителство не може да получава шамари от никого, само от избирателите“, каза още Георги Марков.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.