Националното събрание на ГЕРБ променя устава на партията си (На живо)

12:13, 07 юли 19 / Политика 25 994 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна Националното събрание на ГЕРБ, което трябва да гласува промени в устава на партията и в Изпълнителната комисия, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

На форума присъстват 1200 делегати на партията от цялата страна.

Промените се налагат, тъй като след изборите за Европейски парламент Цветан Цветанов подаде оставка от всички ръководни партийни позици. Така на практика заместниците на Бойко Борисов във формацията в момента са кметовете Димитър Николов и Йорданка Фандъкова.

Във видеообръщение председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол заяви, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от самото начало разбира значението на местните структури за всяка една партия и изрази увереност, че промените ще бъдат стратегически за бъдещето на партията.

,,Искам да ви поздравя за победата на Европейските избори и най-вече специални поздравления за Мария Габриел, която бързо бе оценена в своя ресор, защото цифровизацията е бъдещето на Европа и на европейците и тя допринесе изключително много за това'', посочи Дол.

С 1046 гласа националното събрание на ГЕРБ освободи по негово желание Цветан Цветанов като зам.-председател на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия, считано от момента на неговото заявяване - от 30 май 2019 г.

10 бяха “против”, 11 се въздържаха.

С 1063 гласа “за”, без “против” и без “въздържал се” Румяна Бъчварова, която вече е посланик в Израел, бе освободена от Изпълнителната комисия на партията.

Цвета Караянчева и Тодор Стаматов Тодорове бяха предложени от Бойко Борисов за член на изпълнителната комисия. Те бяха избрани с 1061 гласа ,,За" , 0 ,,Против" и един ,,Въздържал се".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама