Даниела Дариткова: Отстраняването на Цветанов от ръководните постове в партията е с превантивен характер

08:17, 08 юли 19 / Политика 25 1033 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отстраняването на Цветан Цветанов от ръководните позиции в ГЕРБ е превантивна мярка срещу действия на политици, които могат да засегнат имиджа на партията. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в сутрешния блок на bTV.

Много е важно ГЕРБ да има здрави морални устои, защото това гарантира дълъг живот на партията. За съжаление имаше примери, които налагаха последващи действия. При нас действието е едно – политическа отговорност се носи с оставки. Това е нещо, което ни отличава от нашите политически опоненти”, каза Дариткова.

Националното събрание на ПП ГЕРБ освободи Цветан Цветанов от всички ръководни постове на партията

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че създаването на Комисия по етика към партията също е с превантивен характер. По думите на Дариткова, с действията си премиерът Бойко Борисов взима мерки ГЕРБ да не се превърне в „лъскава партия на номенклатурата”. „Един от ангажиментите ни ще бъде формирането на етична комисия, която да разглежда всички жалби и проблеми, които съществуват в различните партийни структури. Превенцията е винаги по-добра, отколкото последващата терапия. Членовете на тази комисия трябва да бъдат избрани с мисълта за това да бъдат отговорни хора с достатъчно компетентности, затова все още не сме оповестили техните имена”, посочи шефът на парламентарната група. Даниела Дариткова уточни, че в сряда ще бъдат решени всички неизвестни около Комисията по етика. Тя каза още, че досега не е имало сигнали до партията срещу Цветан Цветанов и че делегатите, които са гласували срещу освобождаването му – няма да бъдат разследвани. „Ние сме демократична партия, в която всеки може да изразява своето мнение. Нормално е след толкова години г-н Цветанов да има твърди привърженици в ГЕРБ, които смятат, че неговото оттегляне ще навреди на партията”, заяви Дариткова. Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че членският внос в партията ще се повиши, след като бяха намалени партийните субсидии. По думите ѝ ще има прогресивна скала, по която ще се определя. Най- нисък ще бъде за пенсионери и учащи се, а ще се увеличава за представители на местната и изпълнителната власт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама