Менда Стоянова: Не смятам, че отсъствието на Цветанов ще повлияе негативно

08:35, 08 юли 19 / Политика 25 965 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Господин Цветанов подаде своята молба за напускане на Изпълнителна комисия и зам.- председателското си място в партията още в края на май и затова беше свикано Националното събрание. В този смисъл то вчера се проведе, Цветанов и Румяна Бъчварова бяха освободени по тяхна молба. Тя отива посланик в Израел. И събранието взе решение за попълване на двама нови членове - Цвета Караянчева и Тодор Тодоров, координатор на партията от Силистра. Това заяви по БНТ Менда Стоянова след Националното събрание на ПП ГЕРБ вчера и оставката на Цветанов от ръководните постове в партията.

Даниела Дариткова: Отстраняването на Цветанов от ръководните постове в партията е с превантивен характер

На въпроса ще окаже ли влияние отсъствието на Цветанов на подготовката и организацията на местните избори, тя каза: "Организацията трябва да бъде малко по-различна, Цветанов досега беше шеф на щаба и изпълняваше всички координационни функции, сега този процес ще се поеме от повече хора. Самата изпълнителна комисия ще е и по-активната част от този процес. Отново ще има предизборен щаб, но за разлика от друг път това няма да бъде концентрирано в един човек, а ще бъде задача на повече хора.

Когато повече хора се включат в определена дейност, тя се демократизира, дава се възможност за различни идеи, което може да се окаже положително".

"Цветанов отдаде много от своите сили и личен живот за ГЕРБ, тази строителна работа вече е завършена, структурите функционират, така че смятам, че неговото отсъствие няма да повлияе негативно", категорична беше Стоянова.

"В устава ни бяха направени някои кардинални промени, а то не е необходимо. Беше намален броят на заместник-председателите от трима на двама. Към Изпълнителна комисия се създава един помощен орган - етична комисия. Правата и задълженията на изпълнителната комисия са записани в устава, но за да се реагира на множеството сигнали, трябва да имаме подходящ отговор", каза още Менда Стоянова. По думите ѝ структурата на етичната комисия не е фиксирана, на първо време ще бъде формиран екип от по-малко хора, с познания в различни области.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама