Вучич: Ако ни оставят на мира, ще се договорим с албанците

10:55, 08 юли 19 / Свят 25 1012 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сръбският президент Александър Вучич подчерта за агенция Танюг, че въпросът за Косово и Метохия трябва да бъде решен от сърби и албанци и че вероятно вече би могло да има договор, „ако бяха оставени на мира от някои хора“.

Ако ни оставят на мира, ще се договорим с албанците.

Вучич коментира изявлението на бившия шеф на ЦРУ на Балканите Стивън Майер, който заяви в сутрешна програма на РТС, че сърбите и албанците трябва да се споразумеят както си знаят, като заяви, че го подкрепя.

"Инвестиционният цикъл от 10 милиарда евро трябва да гарантира, че Сърбия е страната с най-висок растеж в региона", заяви сръбският президент и обяви, че два милиарда ще бъдат отпуснати само за млади хора, пише БГНЕС.

"Инвестиционният план е най-важен и затова бих бил много горд преди края на мандата, ако успее. Искаме да гарантираме, че не само сме с най-висок ръст в тази част на Европа, но и с най-значителен ръст", заяви Вучич за РТС.

Президентът повтори, че ще се "оттегли" преди опозицията дори да се приближи до него, като отбеляза, че такова нещо не може да се случи и за 10 години.

Запитан за вчерашното изявление, че ще се пенсионира преди опозицията изобщо да се приближи до него и кога ще се случи това, Вучич отговори:

"Това би означавало, че ще върша тази работа още 10 години, щом за 10 години няма да ме стигне, но нямам това предвид, ще бъде много по-рано".

Вучич за посещението на Макрон: 20 споразумения, на масата КиМ, ЕС

По време на посещението на френския президент Еманюел Макрон в Сърбия следващата седмица ще бъдат подписани около 20 различни споразумения, каза сръбският президент Александър Вучич, като добави, че ще обсъди с френския лидер икономическото, политическото сътрудничество и европейския път на Сърбия, както и Косово.

"Моят екип, в сътрудничество с неговия екип, вече обменя информация, опитваме се да видим как и по какъв начин можем да решим нещата в бъдеще", каза Вучич.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама