Турция строи завод за производство на домашни електромобили

13:08, 08 юли 19 / Свят 25 1050 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Танер Ай, успешен турски бизнесмен, който от години живее в Германия със семейството си, подготвя производство на електрически автомобили в южната провинция Адана, предаде „Сабах“.

След като реализира много успешни проекти в Германия заедно с баща си, Четин Ай, провъзгласен миналата година за бизнесмен на годината, Танер планира да открие фабрика за първи етап, а по-късно и за втори в централната част на страната в Адана, неговият роден град.

Ай каза, че целият проект за производство на електрически автомобили в Адана е готов.

"Наскоро бяха положени основите на създаване на местен автомобил в Турция. Целият ни проект е готов. Като компания ще произвеждаме напълно домашни електрически превозни средства", отбеляза той.

Ай, който е и председател на борда в една от най-големите болници в Германия, заяви, че тяхната цел е да преместят инвестициите си в Турция. "С помощта на Бог, ние ще произведем първия домашен електрически автомобил в нашата страна."

Бивш футболист в академиите на големи немски клубове като Фортуна Дюселдорф и Байер Леверкузен, в младостта си Ай е имал интерес да поеме Кършехирспор, клуб от родния си град, който в момента играе в Турската регионална аматьорска лига.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама