Президентът на Албания предлага избори "3 в 1" на 13-ти октомври

13:50, 08 юли 19 / Свят 25 895 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Албанският президент Илир Мета предлага местни, парламентарни и президентски избори на 13-ти октомври.

Кризата в Албания продължава и след изборите

Според него по този начин страната ще излезе от тежката политическа криза, в която тя се намира от няколко месеца.

В изявление за медиите Мета заявява, че постановлението за отлагане на изборите на 30-ти юни, като ден за избор на органи на местно управление, не е оспорено от която и да е политическа сила или друга неполитическа организация пред който и да било съд в Република Албания, включително Изборната колегия (Избирателния съд).

Държавният глава още веднъж изтъкна факта, че регламентът от 10-ти юни е в сила и задължителен за изпълнението на всички, като подчерта, че местните избори в страната ще се проведат на 13-ти октомври.

За държавния глава всички избирателни дейности, организирани и проведени от Централната избирателна комисия на 30-ти юни, са процес на гласуване напълно незаконен, неконституционен, който не създава правни последици.

Отбелязвайки трудната криза, в която се намира страната, президентът Мета призова всички участници да се присъединят към неговото предложение - на 13-ти октомври освен за местна власт, "албанските граждани да гласуват за албанския парламент и за президента на републиката".

„Време е за възстановяване на суверенитета на всички граждани на Албания“, каза Мета.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама