Ултрабегачът Дион Ленард се включва в "Дни на предизвикателствата"

16:20, 08 юли 19 / Спорт 25 1478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бегачът в екстремни условия Дион Ленард пристига в България. Една от неговите удивителни истории - за 250-километровото състезание през пустинята Гоби в Китай, е описана в издадената у нас книга "Да открием Гоби", а още истории българската публика ще може да чуе в 15-ото издание на "Дни на предизвикателствата".

Приключенският фестивал ще се проведе от 2-ри до 5-и декември в София.

"На този етап имаме цели трима гостуващи ни атлети, всеки със своя неповторим характер и ярка следа в областта на планините, приключенията и опазването на нашата планета - такава, каквато я познаваме днес и каквато бихме желали да я видят и нашите деца и внуци", съобщават организаторите, предаде БНР.

Другите гости, потвърдили участие, са френският екстремен фотограф и режисьор Еврар Венденбом и сънародникът му - Кристоф Дюмарес, катерач и планински водач.

Дни на предизвикателствата е най-големият български фестивал на практикуващите екстремни спортове, приключенски туризъм, активности на открито и на любителите на природата в България.

Проявата стартира през 2005 година в „Дом на киното“ – София като приятелска среща между пътешественици, алпинисти и планинари. Традиционно той представя на българската публика известни лица от международната и българската сцена на приключенията, алпинизма, катеренето, извън-пистовото каране на ски, планинското колело, спелеологията, парапланеризма, ветроходството, гмуркането, карането в бързи води, каяк и пешеходния туризъм, пътешественици, изследователи и защитници на природата. Под формата на лекции, презентации, интерактивни събития и представяне на филми и видео разкази, разноликата българска аудитория научава за нови дестинации, приключения, запознава се с тенденции в пътуването, с фундаментални въпроси, свързани със съвременния начин на живот и как да пътуваме по един по-отговорен начин.

Гости през годините са били световни атлети и екстремни спортисти като Курт Алберт, Ник Бълок, Антоан Льо Менестрел, Дани Андрада, Ману Кордоба, Силвия Видал, Лео Холдинг, както и всички родни имена в екстремните спортове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама