Екатерина Захариева ще участва в неформална среща на министрите на външните работи от ОССЕ

08:00, 09 юли 19 / Политика 25 307 Topnovini
1

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува от Босна и Херцеговина за Словашката република, където ще участва в Срещата на министрите на външните работи на държавите-участнички в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), съобщиха от МВнР.

Захариева: България ще споделя опита си в реформите със страните от Западните Балкани

Форумът, който се провежда в планинския курорт Високи Татри край град Попрад, е под наслов „От минало действие към бъдеща превенция: нишата на ОССЕ за укрепване на сигурността в Европа и отвъд“.

Външните министри ще дискутират в две пленарни сесии възможностите за задълбочаване на сътрудничеството с други международни организации, действащи в полето на сигурността.

Фокусът на разговорите, определен от Словашкото председателство на ОССЕ, е поставен върху две от приоритетните му теми: предотвратяването на конфликти и ролята на ОССЕ в системата на многостранното сътрудничество.

ОССЕ е платформа за редовен политически диалог между 57 държави от целия свят, сред които държавите-членки на ЕС, САЩ, Русия, Турция. Организацията включва редица формати и форуми за политически и военнополитически консултации, преговори и решения във връзка с актуални развития, предизвикателства и рискове в сферата на сигурността.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани