Уволниха мъж, споделил ниската си заплата във Facebook

08:15, 09 юли 19 25 1044 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Facebook статус на млад рехабилитатор се превърна в една от най-коментираните публикации през последните дни. Месут Юркюш е споделил своята унизително ниска заплата от 388 лв. в социалните мрежи. Той смята, че това е причината да бъде уволнен от работа

„Учих 3 години за рехабилитация, след това учих още 2 години магистратура кинезитерапия. И с мерак влезнах да работя по специалността. За съжаление, трудът на един здравен специалист в България се оценява с 388 лв. Срам ме е да работя по специалността”, написа той във Facebook.

От ръководството на Комплекса за рехабилитация заявяват, че мъжът е злоупотребил и причината за уволнението е неявяване на работа.

„Бях на пълен работен ден. Това е реалната ми заплата. Исках хората да разберат колко получава един млад медицински специалист. На следващия ден бях привикан от един служител и ми беше казано, че ако не изтрия публикацията, ще ме уволнят. Аз не го направих. Уволниха ме. Отново написах статус, за да разкажа станалото”,  каза в ефира на Нова телевизия рехабилитаторът Месут Юркюш.

Директорът на "ПРО" ЕАД - Павел баня Христо Чаушев е категоричен, че възнаграждението на Месут е било 600 лв., а не 388.

 „Това е стартова заплата, защото той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна. Беше му осигурен и транспорт. Причината за неговото освобождаване не е публикацията, въпреки че той няма право да разпространява фирмени данни. Мъжът беше уволнен, защото редовно отсъстваше от работа, без да има основателна причина”, заяви Христо Чаушев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама