Малко дете беше оставено два часа без надзор в планината от служители на частна занималня

08:50, 09 юли 19 25 2470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

2-годишно дете е било оставено без надзор на Витоша във време, в което за него е трябвало да се грижат служители на частна занималня, които извели децата на разходка. Момиченцето е намерено на люлка почти колабирало, с рани от тежко слънчево изгаряне. По разказ на свидетели то е стояло там около 2 часа.

Служителка на занималнята обяснила, че детето било инатливо и затова останало само под силното слънце. Случаят предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Сезирана е и Държавната агенция за закрила на детето.

„Бях на Витоша със семейството ми. Когато си тръгнахме, ни посрещна жена, която носеше малко момиченце. Детето беше червено. Попита ни дали ние сме родителите му. По нейно описание то е беше стояло на слънце повече от час. Намерила момиченцето заспало на люлка. Тогава се появи една жена, която каза, че детето е с нея. Първо решихме, че му е роднина. Оказа се, че това е учителката от занималнята, която е трябвало да се грижи за децата”, разказа пред Нова телевизия свидетелят Десислава Христова.

По думите на говорителят на ДАЗД Станислав Пандин предстои сериозна проверка на занималнята„На сайта пише, че това е частна детска градина. В интернет може да я намерим и като частно студио „Пипи". Живеещите в района казват, че от 3 години тя не функционира. Всичко е много съмнително. Уведомихме Министерството на образованието и науката. От там разбрахме, че в регистрите им няма такава детска градина”, поясни Пандин.

В момента се търсят и родителите на детето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама