Жълт код за опасни бури и дъждове в сряда

07:10, 10 юли 19 25 1442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълт код за опасно време със значителни валежи е обявен за сряда. Най-много дъжд се очаква в крайните южни и източни райони, където кодът е оранжев заради очакваните гръмотевични бури.

През следващото денонощие ще преобладава облачно и дъждовно време. Сутринта ще има временни прекъсвания на валежите и разкъсвания на облачността, но още преди обяд от запад отново ще завали дъжд, който ще обхване по-голямата част от страната. Привечер от северозапад валежите ще започнат да спират, но в южните и източните райони ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък, като на места там се очаква да паднат значителни количества.

По-голяма е вероятността за гръмотевични бури и градушки в Южна България. Вятърът ще е предимно умерен от северозапад и с него ще прониква хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 21 и 26 градуса, по-високи в крайните югозападни райони.

Над Черноморието сутринта валежите ще спрат и до обяд ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд отново ще завали и с прекъсвания ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък. Вятърът ще е предимно умерен от север-северозапад, след обяд временно ще се обърне от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 23 и 26 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е облачно и дъждовно, на места ще се развият и гръмотевични бури. Ще духа до умерен север-северозападен, по високите открити части - силен до бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра - около 19 градуса, на 2000 метра - около 12, по-ниски в Стара планина.

В четвъртък ще бъде ветровито и сравнително хладно. Ще има променлива облачност, позначителна преди обяд над източните, а след обяд - над планинските райони, но само на отделни места ще превали дъжд. Преобладаващите максимални температури ще са между 22 и 27 градуса. В петък ще е с променлива облачност, почти без валежи, вятърът ще отслабне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама