Службите за водно спасяване са осигурили достатъчно спасители по морето

15:50, 09 юли 19 / Политика 25 1247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с председателя на Българския червен кръст акад. Христо Григоров и с генералния директор на организацията проф. Красимир Гигов, съобщиха от министерството на туризма.

Както и в началото на летния сезон, ръководителите на БЧК и днес потвърдиха пълната готовност на службите за водно спасяване по Българското Черноморие, постовете по морските плажове вече са достигнали планирания капацитет за активен сезон.

Алармират за недостиг на спасители по родното Черноморие

На срещата бяха обсъдени предложения за повишаване качеството на водното спасяване, включително чрез съвременните методи за професионално обучение на спасителите.

Министър Ангелкова подчерта, че професионалната работа на спасителите е изключително важна за опазването на живота и здравето на българските и чуждестранни туристи.

''Тяхната отговорност и добро отношение към почиващите е определяща и за усещането, с което туристите ще си тръгнат от почивката по Българското Черноморие''.

Министър Ангелкова и ръководителите на Българския червен кръст се обединиха около тезата, че отговорността за добрия имидж на България като сигурна дестинация зависи от всеки, работещ в туризма.

Ангелкова: Ще предложим законодателни промени, предвиждащи по-високи наказания за нарушения по плажовете

''Проверките ни по морските плажове са ежедневни, както и досега ще бъдем безкомпромисни при установяване на нарушения'', отбеляза министърът.

На срещата бяха обсъдени и очакваните изменения на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяване на водните площи, която се подготвя съвместно с експертите от Министерство на здравеопазването.

Акад. Григоров представи визията на БЧК да бъде възстановено обучението по плуване в училищата. Това би дало дългосрочна перспектива и политика за осигуряване на професионални кадри за водното спасяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама