Париж обяви климатично извънредно положение

16:40, 09 юли 19 / Свят 25 978 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Париж обяви климатично извънредно положение, подобно на още много градове по света и на парламентите на Великобритания и Ирландия, предаде Франс прес.

''Трябва да изпълним целите на Парижкото споразумение от декември 2015 г.'', заяви Селия Блауел, високопоставен служител на парижкото кметство, която отговаря за политиката в сферата на околната среда.

Парижкото кметство заяви, че е взело решение за създаването на "Академия за климата", която ще има за цел безплатно да предоставя на младите хора информация по въпросите, свързани с околната среда.

Париж забранява туристическите автобуси в центъра

Няколко месеца преди местните избори в Париж градоначалничката Ан Идалго и обкръжението й увеличават броя на екологичните проекти, отбелязва Франс прес. Кметството започна акция по озеленяване на столичните улици и площади и съобщи, че ще създаде "градски гори", за да противодейства на климатичните изменения и неблагоприятните последици от замърсяването.

Кметството в Париж призова туристите да карат велосипеди

Френският президент Еманюел Макрон също заяви наскоро, че положението с климата е извънредно и обяви в края на април, че създава специален съвет за екологична защита.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама