ГЕРБ: Машинното гласуване има и позитиви, но недостатъците са повече

08:40, 10 юли 19 / Политика 25 1021 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изненадващо във вторник управляващата партия ГЕРБ внесе в парламента предложение за отмяна на машинното гласуване за местните избори.

Машинното гласуване влиза в парламентарната правна комисия

Омбудсманът Мая Манолова обяви, че така се отнемат права на граждани и това е недопустимо. „Машините разобличиха неотчитането на вот. Истинският мотив е, че машините не ядат кебапчета и не вземат по 50 лева”, заяви Манолова.

Омбудсманът изпрати 14 спешни мерки за машинното гласуване

„Несъстоятелно е сравнението, което националният омбудсман направи. Още повече не сме забравили и една история с едни Костинбродски афери с едни двойни дъна, за които точно г-жа Мая Манолова обясняваше, с едни бюлетини, които се разнасяли, което се оказа един голям фалш. Ако някой в нашата демократична история, се е опитал да повлияе на изборния процес, то това е била тя”, коментира пред bTV депутатът от ГЕРБ Александър Николов.

По думите му в машинното гласуване има и позитиви, но недостатъците са повече. "Ние не сме против машинното гласуване, но не по този хибриден начина – засега няма как да премахнем хартиения вот", уточни депутатът от ГЕРБ.

"Започва да става изключително обезкуражаващо и притеснително това едно напред и вде назад. Всички проблеми с гласуването идват от това, че нормативната уредба се  променя преди всеки избор. Това пречи на елементарната подготовка”, коментира
депутатът от БСП Крум Зарков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама