Александър Ненков: Няма как да се замени сегашният по-либерален режим за къмпингуване с по-рестриктивен

10:29, 10 юли 19 / Политика 25 209 Topnovini
1

Няма как да се замени сегашният по-либерален режим за къмпингуване с по-рестриктивен, тъй като в момента няма никакъв. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на Регионална комисия Александър Ненков по време на дебатите по президентското вето върху Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, предава "Фокус".

Депутатите обсъждат президентското вето върху закона за Черноморското крайбрежие

"Винаги и аз, като народен представител, и моите колеги се отнасяме сериозно към всеки един от мотивите на президента. Ние винаги се отнасяме с достатъчно уважение към президентската институция, независимо от принципните си различия и политическите си пристрастия", коментира Ненков. Той посочи, че основно мотивът на държавния глава срещу Закона за устройство на Черноморското крайбрежие е бил, че сегашният по-либерален режим се заменя с един по-рестриктивен.

"Няма как да има по-либерален режим, при положение, че изобщо липсва режим. Няма такъв, за да бъде либерален или консервативен", каза още Ненков. Той определи дебатът по ветото и законопроекта като смислен. "Дебатът е смислен и има своето поле за изяви в бъдеще", обясни още депутатът от ГЕРБ. Според него свободното къмпингуване не означава слободия. "Смисълът на тези промени не да се наложат някакви санкции или да се търсят някакви приходи, а да има елементарни, ако щете чисто хигиенни изисквания, които да всеки да ги спазва", допълни още Ненков.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 225 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.