210 души поемат по стъпките на Апостола през Балкана

17:40, 10 юли 19 25 1283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

210 ентусиасти ще се включат в тазгодишния юбилеен, 25-и, Национален поход "По стъпките на Апостола", съобщиха от община Плевен. Походниците ще бъдат разпределени в осем лъча и ще преминат Балкана от 11 до 18 юли.

Двама са най-възрастните участници - бившият учител по история Васил Копчев - основател на похода и почетен председател на Общински комитет "Васил Левски" в Плевен, и Васил Чардаклиев от Карлово - родственик на Васил Левски. Най-малък сред доброволците е Йордан, който през август ще посрещне 4-ия си рожден ден.

В поредния възпоменателен поход ще има голяма група от Карлово. Ще се включат участници и от градовете София, Видин, Никопол, Шумен и Левски.

Галина Цветкова - организатор на похода и дългогодишен участник, поясни, че традиционно най-много са учениците от плевенската Математическа гимназия "Гео Милев", предаде БТА. За първа година масово се включват и деца от начален курс - осмият лъч ще е съставен изцяло от ученици от ОУ "Йордан Йовков" и СУ "Иван Вазов".

Тази година са изработени шалчета за всички участници с мотото на похода: "Напред към възраждането, назад към природата - дайте шанс на младите!", добави Цветкова.

Походниците ще бъдат изпратени от Плевен утре - 11 юли, от 18.30 часа, с ритуал пред паметника на Васил Левски в центъра на града.

Тържественото им влизане и посрещане в родния град на Апостола - Карлово, ще бъде на 18 юли в 10.30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама