Младен Маринов: Ще настоявам да се преразгледа бюджетът за персонал в МВР

16:00, 10 юли 19 / Политика 25 385 Topnovini
1

Ще настоявам да се преразгледа бюджетът за персонал в МВР, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде БГНЕС.

„Различните ситуации налагат допълнителни мерки в някои направления – кризисни ситуации, мероприятия или специализирани полицейски операции. Ще се направи изчисление и ще предложа евентуално да се помисли дали има средства да се актуализира бюджета“, подчерта министър Маринов.

Той определи като справедливи исканията на полицаите за по-високо заплащане на нощния труд, ставката за който в момента 0,25 стотинки на час.

Десетки служители на МВР се събраха на протест за по-високо заплащане на нощния труд

„Когато в началото на годината се обсъждаше с представителите на синдикатите и професионалното ръководство как да бъде разпределено 10-процентното увеличение, ние имахме предложение част от него да бъде насочено към повишаване на ставката за нощния труд. Тогава, заедно с представителите на синдикатите взехме решение то да бъде разпределено по равно в основната заплата на всички служители“, отбеляза вътрешният министър.

Министър Маринов участва в днешното заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, в рамките на което отговаряше на актуални въпроси, поставени от народните представители.

Борисов: Разбитата фабрика за нелегални цигари e ощетявала бюджета с между 15 и 20 млн. лв. на месец

Един от тях беше свързан с провелата се преди дни мащабна акция по разкриване на две фабрики за нелегални цигари в Пловдивско. Първата е в село Ръжево Конаре, където се е подготвял тютюнът, а във втората, разположена в в село Труд, са се изработвали цигарите.

„Впечатление прави сериозният капацитет и професионализмът, с който е извършвана тази производствена дейност. Капацитетът да действащата поточна линия е 2 хил. цигари в минута“, отбеляза Младен Маринов.

При направените експертизи е установено, че за периода от 1 юни до 4 юли 2019 година са произведени общо 4 940 мастърбокса цигари, ощетяващи бюджета с близо 19 млн. лв.

Спецпрокуратурата иска постоянен арест за 12 души от нелегална фабрика за цигари

Фабриката за тютюн пък е била в състояние до 2 тона суровина на час. Задържаните са общо 12 души – 4 български граждани, 7 украински и един молдовец. Двама българи пък все още се издирват.

„По отношение на 12-те лица съдът е взел най-тежката мярка за неотклонени „задържане под стража“, припомни вътрешният министър. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.