Депутатите обсъждат забраната за пушене на наргиле на закрито

07:40, 11 юли 19 / Политика 25 988 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Промените в Закона за здравето, предвиждащи въвеждане на пълна забрана за пушене на наргиле на закрито, влизат за второ четене в парламента на пленарното заседание днес.

Законопроектът е внесен от депутати от групата на „Обединени патриоти“, начело с лидера на НФСБ Валери Симеонов. С него вносителите си поставят за цел опазване на здравето най-вече на децата и подрастващите чрез въвеждането на административни и други мерки по отношение ограничаване употребата на изделия за водна лула (наргиле), несъдържащи тютюн.

На първо четене: Край с пушенето на наргиле на закритo

В мотивите им е записано, че пушачите на наргиле вдишват токсични вещества, които се срещат и в стандартните цигари, но при наргилето въглените, чрез които се разпалва сместа, засилват вредите за здравето. Те са свързани с увреждане на дихателната и сърдечно-съдовата системи, зъбите и други.

В рамките на пленарното заседание депутатите ще обсъждат и промени в Закона за личните документи, час от които предвиждат влизането и пребиването на чужденци от български произход на територията на страната с цел обучение или сезонна заетост. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама