Решават ще има ли 30%-но увеличение на заплатите в градския транспорт в София

06:40, 11 юли 19 25 1336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичният общински съвет ще реши дали да приеме предложението на столичния кмет Йорданка Фандъкова, да бъде подписано тригодишно споразумение, което да гарантира повишаването на заплатите на служителите в градския транспорт с по 10% в следващите три години.

Това предложение беше възприето от кмета след няколко срещи на Столичната община със „Столичен автотранспорт“ ЕАД, „Столичен електротранспорт“ ЕАД, „МЕТРОПОЛИТЕН“ ЕАД, „Център за градска мобилност“ ЕАД, синдикатилистите от КНСБ и КТ "Подкрепа".

Фандъкова предлага споразумение за увеличаване на заплатите на шофьорите от градския транспорт

Дневният ред на заседанието на общинските съветници се състои от 98 точки, като са включени и 10 допълнителни. В рамките на точките съветниците ще гласуват предложения за присъждане на отличие „Значка на София“ на проф. Николай Жечев, на режисьора Николай Георгиев, на културното аташе на Франция в България Пиер Гийме, съветника по сътрудничеството и културната дейност на Посолството на Франция в България и Директор на Френския културен институт Фабиен Флори. Ще бъдат гласувани и номинации за присъждане на „Почетен гражданин на София“.

Със знака ще бъдат удостоени акад. Георги Минчев, посланикът на Франция в България Н. Пр. Ерик Льобедел, директорът на Гьоте-институт България Енцио Ветцел и известния български алпинист Николай Петков.

На заседанието ще стане ясно и дали общинските съветници ще се съгласят в София да се постави бюст – паметник на Капитан Петко Войвода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама