Разкриха голяма оранжерия за марихуана в пазарджишко село, има арестуван

10:50, 11 юли 19 25 1152 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Домашна оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана е открита при акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при Областната дирекция на МВР в Пазарджик, информира "Дарик".

Процесуалните действия по реализацията са осъществени под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. На 10 юли, екипи от сектора са претърсили в къща в пазарджишкото село Мало Конаре.

Неин обитател е стар познайник на криминалистите, на 51 години, известен с прякора Валето. В няколко стаи полицаите открили обособена оранжерия за отглеждане и последваща обработка на канабис. 

Намерени са 100 растения в начален етап на развитие, осветителни тела, системи за контрол на влажността и температурата, електронна везна. По време на акцията мъжът направил неуспешен опит да се отърве от близо 36 грама суха листна маса, която се оказала суха марихуана с високо качество.

Той е задържан за 24 часа, а Окръжната прокуратура е удължила срока на ареста със 72 часа. Всички доказателства, които имат отношение по случая, са иззети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама