Ще увеличават възнагражденията на шофьорите с 10% за всяка от следващите три години

10:47, 11 юли 19 / Общество 25 308 Topnovini
1

Столичния общински съвет прие тригодишна програма, по която ежегодно да бъдат увеличавани възнагражденията на шофьорите от градския транспорт с по 10%, предаде „Фокус“.

Нощният транспорт в столицата остава непроменен

За това се бяха договорили кметът Йорданка Фандъкова, синдикатите и директорите на всички дружества в столичния градски транспорт. Програмата ще започне да се изпълнява от 2020 г. Така до 2023 г. възнагражденията на водачите ще се увеличат с 30%, като се очаква следващото повишение да бъде от 1 март следващата година.

Заплатите на шофьорите в градския транспорт в София бяха увеличени два пъти през 2019 г. - през февруари и април. С промените основната заплата в бранша стана 1150 лв., а средната брутна – 1800 лв.

КНСБ иска поне 10% ежегоден ръст на заплатите в столичния транспорт

Има и предвиден бонус от 100 лв. за добре свършена работа. Целта на мерките е да се облекчат условията за работа на шофьорите в градския транспорт и да се намали извънредният труд. До промени в заплащането се стигна, след като водачите алармираха Столична община за тежките условия, в които работят, както и за извънредния труд, който им се налага да полагат заради липсата на кадри.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани