Ще увеличават възнагражденията на шофьорите с 10% за всяка от следващите три години

10:47, 11 юли 19 25 1143 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичния общински съвет прие тригодишна програма, по която ежегодно да бъдат увеличавани възнагражденията на шофьорите от градския транспорт с по 10%, предаде „Фокус“.

Нощният транспорт в столицата остава непроменен

За това се бяха договорили кметът Йорданка Фандъкова, синдикатите и директорите на всички дружества в столичния градски транспорт. Програмата ще започне да се изпълнява от 2020 г. Така до 2023 г. възнагражденията на водачите ще се увеличат с 30%, като се очаква следващото повишение да бъде от 1 март следващата година.

Заплатите на шофьорите в градския транспорт в София бяха увеличени два пъти през 2019 г. - през февруари и април. С промените основната заплата в бранша стана 1150 лв., а средната брутна – 1800 лв.

КНСБ иска поне 10% ежегоден ръст на заплатите в столичния транспорт

Има и предвиден бонус от 100 лв. за добре свършена работа. Целта на мерките е да се облекчат условията за работа на шофьорите в градския транспорт и да се намали извънредният труд. До промени в заплащането се стигна, след като водачите алармираха Столична община за тежките условия, в които работят, както и за извънредния труд, който им се налага да полагат заради липсата на кадри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама