Според Калоян Паргов проблемът в столичния градски транспорт не е разрешен

11:53, 11 юли 19 25 1187 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не подкрепихме увеличение на заплатите за работещите в столичния транспорт, защото самите те не искат така да бъде затворен проблемът им. Това каза пред журналисти председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов, предаде „Фокус“.

,,Комисията, която няколко пъти заседава, дадохме обещание и ангажимент, че при първа възможност при актуализация на бюджета ще търсим възможност за увеличение на работните заплати и отпускане на средства за подобряване на материално битовите условия, които бяха основен момент”, поясни Паргов.

Той уточни, че темата за извънредния труд в столичните транспортни дружества все още е на дневен ред.

Йорданка Фандъкова: БСП не подкрепиха доклада за увеличаване на заплатите на работещите в транспорта

„Абсолютна спекулация е от страна на г-жа Фандъкова, която очевидно от страх от предизборната кампания се опитва да насочи общественото внимание в тази посока, е че ние не желаем увеличение на заплатите. Ние искаме още сега да бъде разгледана тази възможност, така както върнахме и успокоявахме тези хора зимата“, добави той.

„Въздържахме се от подкрепа, защото те самите не приемат това предложение – гласно или негласно. Това, че техните синдикални лидери го приемат, е друга тема. Няма как ние да не се съобразим с волята, желанието и справедливите искания на работещите в градския транспорт, които не приемат по този начин да бъде затворен проблемът, защото някои го е страх от предизборната кампания“, поясни той.

Ще увеличават възнагражденията на шофьорите с 10% за всяка от следващите три години

„Хората имаха претенции към обещанието, което дадохме от всички политически сили, че не са доволни от това, което им се предлага и във втората част на годината ще търсим възможност за допълнително увеличение“, добави Паргов.

По думите му заради този аргумент протестиращите тогава са се върнали на работните места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама