Изтича срокът за подаване на заявления за полагане на матури

07:30, 12 юли 19 25 1221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес изтича срокът, в който може да се подават заявления за полагане на държавни зрелостни изпити в сесия август-септември, съобщиха от МОН.

Заявленията се регистрират в софтуерния продукт и информацията се изпраща до регионалните комисии за организиране и провеждане на държавния зрелостен изпит. Списъците с допуснатите зрелостници ще бъдат готови до 22 август 2019 г., а издаването на служебните бележки за допускане до изпитите е до 23 август.

Изпитът по български език и литература ще се проведе на 28 август 2019 г., вторият задължителен държавен зрелостен изпит по предмет по избор - на 29 август, а държавните зрелостни изпити по желание ще се проведат в периода 30 август - 4 септември.

На зрелостните изпити се ползва химикалка с черен цвят. ДЗИ продължават 4 астрономически часа. Матурите по български език, по чужд език и всички обществени науки се състоят от 3 модула. Времето за работа по първия модул е 60 минути. Вторият също е 60 минути, а третият - 120.

Учениците със специални образователни потребности работят в отделни зали и имат два допълнителни часа за работа. За математика и природни науки модулите са 2. Първият е от 90 минути, а вторият - 150 минути.

Зрелостникът няма право да си тръгне до 60 минути след началото на първия модул. Веднъж напуснал, не може да се връща. Крайният срок за обявяване на резултатите е 10 септември 2019 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама