Владислав Горанов: ДПС не е коалиционен партньор в сянка

13:02, 12 юли 19 / Политика 25 1328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"ДПС не е коалиционен партньор в сянка", заяви за Радио „Фокус“  финансовият министър Владислав Горанов. Той допълни, че в сегашния парламент темата за нова коалиция не стои, с Обединени патриоти ГЕРБ има разписано коалиционно споразумение до 2021-ва година и Горанов не вижда причина да се дебатира друг коалиционен формат.

Движението за права и свободи е партия с ясно изразени атлантически ценности, 16% подкрепа на последните избори, винаги по теми, свързани с финансовата стабилност, данъчната система, модернизацията на въоръжените сили, са заставали на позиция, която споделяме и от ГЕРБ, в този смисъл винаги сме благодарили и разчитали на тяхната подкрепа за важни за държавата решения, без това по никакъв начин да дава повод за спекулации за колаборация. Има теми, по които системните партии трябва да работят в интерес на българските граждани и на българското общество“, подчерта министър Владислав Горанов.

Той изрази надежда, че всеки от членовете на малката коалиция е опитен политик и противоречията в нея ще бъдат изгладени. „Всеки един от нас осъзнава, че по-добър формат на управление от този, който в момента подкрепя управляващото мнозинство и коалицията е невъзможен в рамките на този парламент“, каза още Горанов и допълни, че се надява вътрешните противоречия в коалицията да не застрашават по никакъв начин общото мнозинство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама