Стрелба с гранатомет в Киев срещу сградата на телевизия „112. Украйна“

10:07, 13 юли 19 / Свят 25 1217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Неизвестни лица са обстрелвали с гранатомет сградата на телевизионния канал „112. Украйна“ в Киев. Полицията квалифицира деянието като терористичен акт.

От ръководството на телевизионния канал са сигнализирали неотдавна международните организации за оказван натиск и отправени заплахи след анонсирането на новия филм на режисьора Оливър Стоун „Revealing Ukraine“. Телевизията информирала, че предстои да излъчи филма, в който Оливър Стоун и украинският документалист Игор Лопатенок се опитват да обяснят кризата в Украйна. За целта американският режисьор е взел ексклузивно интервю от президента на Русия Владимир Путин, с когото са обсъдили и инцидента в Керченския протолив.

Главният прокурор на Украйна Юрий Луценко заплашил телевизионния канал, че ще повдигне обвинение, ако филмът бъде излъчен.

След като се отзовават на сигнала, полицейските служители са установили повреди по фасадата на сградата и са отцепили района. Открит е тръба от гранатомет, която е изпратена за експертиза“, се съобщава в полицейския доклад. Извършителите се издирват.

Образувано е наказателно дело по глава „Терористичен акт“, а всички събрани доказателства ще бъдат предадени на Службата за сигурност на Украйна за по-нататъшно разследване.

Няма пострадали хора при обстрела.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама