Халеп тотално надигра Серина за първата си титла от Уимбълдън

17:09, 13 юли 19 / Спорт 25 1876 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Румънката Симона Халеп победи Серина Уилямс с 6-2, 6-2 във финала на Уимбълдън, за да спечели първата си титла от надпреварата и общо втора от Големия шлем. Халеп тотално надигра именитата си съперничка и заслужено стигна до успех след по-малко от час игра на Централния корт в Ол Ингланд Клъб.

До момента Халеп се славеше най-вече като много силна тенисистка на клей, като най-доброто ѝ постижение на Уимбълдън бе полуфинал от 2014-та година, докато за Серина това бе 11-ти финал в турнира, като тя има и седем титли. От самото начало на мача 27-годишната румънка показа страхотно ниво на тенис и взимаше подаванията си без проблеми, като от своя страна поставяше под напрежение Уилямс при неин сервис. Халеп успя да стигне до два пробива, за да вземе първата част с 6-2, а картината на корта не се промени през втория сет, в който Халеп стигна до нови два пробива и затвори мача след точно 55 минути игра.

"Никога не съм играла по-добър мач. Когато бях на 10 години, майка ми ми каза, че ако трябва да направя едно нещо в тениса, то е да играя финал на Уимбълдън. По време на мача бях много нервна. Още в началото на турнира казах, че съм мотивирана да спечеля и да стана доживотен член на Ол Ингланд Клъб", сподели Халеп непосредствено сред финала.

От своя страна Серина Уилямс, която загуби трети пореден финал в турнири от Шлема, призна превъзходството на противничката си. "Тя игра извънземен тенис. Чувствах се като елен, заслепен от фаровете на идваща кола", каза Уилямс.

Статистиката от двубоя подчерта превъзходството на румънката, като тя загуби само 12 точки на собствен сервис, реализира 13 печеливши удара и допусна едва три непредизвикани грешки. Уилямс завърши със 17 уинъра, но и цели 25 непредизвикани грешки, като сервисът ѝ не работеше на обичайното ниво от последните две седмици и тя реализира едва два аса.

По този начин Симона Халеп спечели втора титла от Големия шлем след тази от Ролан Гарос 2018 и ще се изкачи до четвърто място в световната ранглиста от понеделник. Уилямс от своя страна записа трета поредна загуба в турнирите от Шлема и отново не успя да изравни рекорда на легендарната Маргарет Корт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама